Ghandi

Coaching

Coachen in verandering – geen kunstjes, maar duurzaam ontwikkelen

Coachen in verandering

“Mensen willen wel veranderen, maar niet veranderd worden. We helpen daarom graag ondernemers, directeuren, managers, medewerkers om zelf de keuzen te maken die er toe doen. ‘Geen geiten wollen sokken gedoe’ horen we nog wel eens tijdens een intake. Als we dan doorvragen, komt het gesprek vaak op ‘emoties’ uit. Bij ons dus geen soft gedoe, maar vertragen en onthaasten om toegang te krijgen tot nieuwe mogelijkheden om vanuit balans weer te kunnen schakelen. Coaching met beide benen op de grond. We zijn no-nonsense en dat willen we graag zo houden.”

Dit zeggen onze klanten over ons als coach:

“Henk heeft me enorm geholpen om inzicht te krijgen in mijn leven en er een nieuwe richting aan te geven. Henk haalt de essenties in jezelf naar boven en schept helderheid. Onderbouwd met professionele test methodieken die verdere herkenning en helderheid hebben gegeven.”
- Alexander Ummels

"Jacqueline is bij machte om goed te luisteren, de juiste vragen te stellen, de hoofd- en bij zaken van elkaar te scheiden en jezelf te laten samenvatten waar het echt om gaat. Kortom een coach die je op een innemende manier kan verder helpen en je nieuwe energie kan geven. Daarnaast is ze een heel plezierig, betrokken en warm mens in de omgang."

Mogelijkheden:

Teamcoaching: hoe haal je het beste uit je team?
Businesscoaching: samen sparren over ondernemingsvraagstukken.
Executive- en Managementcoaching: voor meer impact in de top.
Coaching on the job: directe feedback op je werkplek.
Personal coaching: maatwerk naar meer regie.

Teamcoaching

Geschikt voor o.a.: functionele teams, projectteams en virtuele teams.

Teamcoaching is anders dan individuele coaching. Teamcoaching betreft de totale groep en isn een krachtig middel om teams in staat te stellen hun resultaten te realiseren. Natuurlijk komt ook het gedrag van de individuele teamleden aan bod maar dan telkens weer vanuit de interactie die de teamleden met elkaar hebben. Wellicht is er gedoe of blijven de resultaten achter? Teamcoaching maakt deze zaken op een constructieve manier bespreekbaar.

Businesscoaching

Geschikt voor: Ondernemers, management en directie op strategie en bedrijfsvoering.

Worstel je met koersbepaling, strategievorming, product portfolio keuze? Sta je voor vraagstukken rond personeelsbeleid, operationele problemen en de coaching van je marketing & sales organisatie en medewerkers? Wij adviseren niet wat je moet doen, maar treden op als sparringpartner bij ondernemingsvraagstukken en verhogen hiermee uw creativiteit en zelfredzaamheid.

Executive- en Managementcoaching

Geschikt voor: Directieleden, managers of hoofden van ondernemingen, afdelingen of units.

Een uitgebalanceerd directie- of managementteam met de juiste competenties geeft nog geen garantie op succes. Een proactief leider zet authentieke intermenselijke en communicatieve eigenschappen in om te inspireren, te verbinden en gezamenlijk doelen te behalen.

Coaching on the job

Geschikt voor: Voor managers en medewerkers in een veranderings proces.

We kijken over je schouder mee op je werkplek. Wij zien wat jij ziet en hoe de interactie tussen jou en de ander is. Maar we zijn getraind om meer te zien. We letten niet alleen op alle verbale communicatie, maar zijn vooral alert op het ‘lezen’ van de non-verbale communicatie. Hoe reageer je op onverwachte prikkels? Kun je meebuigen of blokkeer je? Hoe stuur je jouw mensen aan? Hoe ga je om met weerstand? Hoe blijf je je eigen authentieke zelf in de dagelijkse hectiek? Hoe implementeer je ‘Effectief vergaderen’ of ‘Effectief verkopen’? We kijken mee, in overleg met jou doen we ter plekke onze interventies om vanuit het ‘hier en nu’ optimaal te kunnen leren, of sparren met je na afloop en vullen aan met feedback over do’s en don’ts.

Personal Coaching

Geschikt voor: een ieder die aan zijn persoonlijke effectiviteit wil werken.

Als leiders vervreemden van zichzelf, doen ze dit ook van hun team. Zonder gemotiveerd team wordt het moeilijk om resultaten te boeken. Medewerkers beschikken over veel antennes die formele en informele boodschappen opvangen en communiceren. Een gemotiveerde groep heeft maar weinige positieve prikkels nodig om als zelfsturend team te zorgen voor continuïteit en zich verantwoordelijk te voelen voor het collectieve leerproces.

Praktische informatie

Coachen doe je buiten kantoor: Het Coachhuis biedt hiervoor mooie oplossingen. In overleg bepalen we de locatie van de coaching.

Kort maar krachtig: (Team) coaching kan variëren van één dagdeel MT- of teambegeleiding of een enkele individuele gesprekken. Een coachtraject van vijf gesprekken zijn meestal voldoende om zelf weer de regie in handen te nemen. Als hulpmiddel hanteren we het Insights® Discovery profiel zodat we zicht hebben op je persoonlijkheidstype en voorkeursgedrag.Op zoek naar een (team)coach of sparringpartner? Laat jezelf en je team coachen naar verandering. Mail of bel naar ons. We maken een afspraak voor een vrijblijvende intake waarbij we je vraag aanscherpen en een voorstel doen. Als wij je niet kunnen helpen, brengen we je in contact met een collega coach/trainer of specialist.

Coaching in het nieuws:

http://www.elsevier.nl/Economie/achtergrond/2015/10/Iedereen-een-carrierecoach-klinkt-leuk-maar-is-het-haalbaar-2702514W/

Meer weten of een afspraak maken? 

Ga naar CONTACT en binnen 24 uur nemen we dan contact met u op.
 

Volg ons op Facebook