Programma over de zachte kant van samenwerken in projectteams

Projectleider in de techniek? Ontmoet gelijkgestemden!

STERK Teamontwikkeling organiseert op 30 september 2022 een gratis evenement voor projectleiders in de techniek. Een select gezelschap van 20 projectleiders krijgt de mogelijkheid om ervaringen uit te wisselen over projectmanagement. Doel? Nieuwe projectleiders leren kennen en je netwerk opbouwen door inspiratie van externe sprekers, Ook is er ruimte voor het delen van leerzame praktijkvoorbeelden.

Waarom een evenement over het nieuwe samenwerken in projectteams?

 • Een terugtrekkende overheid leidt to nieuwe samenwerkingsvormen, andere contractvormen (denk aan bouwteam, consortiums, PPS, etc).
 • Het spanningsveld tussen de opdrachtgever en nemer: De overheid wil geen risico’s binnen tijd, scope en budget. Aannemers willen geld verdienen.
 • De samenwerking in projectteams wijzigt, versneld door covid-19. Denk aan thuiswerken, de omgeving wordt complexer en belangrijk door covid-19. Experts zijn moeilijk te vinden, te krijgen en te houden. Het zwaartepunt in projectteams verschuift van techniek naar omgevingsmanagement.

Begeleiding op de zachte kant

Wij geloven in eerst verbinden en dan oplossen, juist bij grote projecten in complexe omgevingen. Maar hoe doe je dat in de praktijk in de hybride vorm van online en offline samenwerken? De zachte of ook wel de mensenkant staat centraal op deze donderdagmiddag. Dit zorgt voor efficiëntere projecten, minder claims en arbitrages en zorgt ervoor dat een project plezierig verloopt met een grote teamspirit.

Voor wie is deze inspiratiemiddag?

 • Projectleiders in de techniek
 • Projectleiders die met een team in een complexe omgeving een stevige ambitie te realiseren hebben

Waarom is deze inspiratiemiddag interessant voor jou?

 • Je ontmoet gelijkgestemden die voor dezelfde uitdagingen staan als jij. Goed voor je netwerk en heel interessant om eens bij andere bedrijven ‘binnen te kijken’.  Daarnaast raden we jullie aan contactgegevens uit te wisselen zodat jullie nadien een master mind groep kunnen vormen om in de toekomst ook van elkaar te kunnen leren.
 • Je leert meer over het nieuwe samenwerken in projectteams. Hoe houd je je team bij elkaar als veel collega’s thuiswerken? Hoe houd je iedereen gemotiveerd? Hoe zorg je ervoor dat jij je doelen kan blijven halen? Hoe krijg ik de juiste experts? Hou bouw ik een goed team?
 • Leiderschapscoaches Henk Buitelaar en Jacqueline van Overbeeke hebben jaren ervaring als leiderschapscoaches en teamcoaches. Zij leren je in een paar uur tijd nieuwe waardevolle dingen op het vlak van verbinden die jij direct kan toepassen in de praktijk.

Waarom zou je hier een dagdeel voor opofferen?

Natuurlijk ben je hartstikke druk. Dat snappen wij! Het is vast moeilijk om je agenda op een doordeweekse dag al aan het einde van de middag vrij te schuiven. Waarom we je dan toch aanraden dit te doen?

Weet jij nog wat je vorige week donderdag tussen 15:30 en 19:30 uur aan het doen was? Waarschijnlijk niet. Dat komt omdat je bezig was met de sleur van alle dag. Brandjes blussen, e-mails wegwerken, overleg hier, overleg daar. Wil jij echt het verschil maken op een werkdag? Investeer dan in dit evenement. Dat kost je op het moment tijd, maar wij garanderen je dat je na deze sessie op elke gewone werkdag juist tijd bespaart. Door verbinding te creëren zal samenwerken soepeler en dus efficiënter verlopen!

Praktisch:

 • Locatie: centraal Nederland
 • Datum en tijdstip: donderdag 30 september 2022 van 15:30 tot 19:30 uur
 • Kosten: gratis

Inschrijven?

Vertel ons iets over jezelf! Er zijn maar 20 plekken beschikbaar voor deze gratis sessie en wij garanderen dat de deelnemers stuk voor stuk waardevolle en interessante gesprekspartners zijn. Mede daarom doen we een kleine selectie. Stuur een mailtje naar info@sterkteamontwikkeling.nl. Vertel ons wie je bent, waar je werkt en waarom jij mee wilt doen aan deze inspiratiemiddag.