Management coaching

Ben jij leider of manager van een team? Dan loop je vast wel eens tegen uitdagingen aan. Waar lig je ’s nachts wakker van? Weet je niet hoe je jouw teamleden gemotiveerd moet houden? Of is er stress in je team en krijg je er geen grip op? Of ben je zelf de balans tussen werk en privé even kwijt doordat je nu veel thuis werkt? Verlies je hierdoor zelf grip op je doelen? Praten met een managementcoach helpt!

Download het e-book van Insights Discovery: samen op afstand werken

Verbinding is belangrijker dan ooit

Goede leiders/managers zijn verbinders. En nu, in deze coronacrisis, is die verbinding belangrijker dan ooit. Dat begint bij verbinding met jezelf en bewust zijn van de impact die jij op de ander hebt. Goede leiders en managers schakelen in de verschillende leiderschapsstijlen.

Het verschil maken doe je niet alleen. Deze periode leent zich perfect voor persoonlijke ontwikkeling en een coach kan je versnellen en je vertrouwen versterken. Sparren met iemand van ‘buitenaf’ geeft ook vaak veel ruimte; om anders te kijken, om beter te besluiten over hoe je met anderen omgaat.

De essentie ontdekken en aanzetten tot actie

Wij dagen je uit, luisteren en vragen door om zo samen de essentie te ontdekken. We gaan in op je kracht en je kwetsbaarheid en hoe je daar in verschillende situaties mee om kan gaan. Wij zullen je niet vertellen hoe het moet, maar we helpen je graag met al onze ervaring om zelf je weg te vinden en om je competenties verder te ontwikkelen. We ondersteunen je moed als je het even niet meer ziet. En we zetten je in actie!

Wil jij alvast kennismaken?

Plan gratis online kennismakingsgesprek

Benieuwd naar de inhoud en kosten van het leiderschapstraject?

Lees hier meer

De aanpak

Middels een serie van gesprekken met persoonlijke opdrachten krijg je een positief kritische, reflecterende, soms provocatieve, uitdagende en oplossingsgerichte spiegel voor. Wij gebruiken diverse psychologische, business en coachingsmodellen. Naast reflectie, geven wij ook afhankelijk van de persoonlijke leerstijl, praktisch handvatten. Het Insights Discovery persoonlijkheidsprofiel is vaak het vertrekpunt van ontwikkeling. Daarnaast wordt indien gewenst al het ingebrachte materiaal zoals recent persoonlijke assessments ook meegenomen in de verkenning.

Zo ziet het STERK leiderschap coachingstraject eruit:

Planning en locatie
Het traject duurt 6 tot 9 maanden en bestaat uit minimaal 5 “life” gesprekken. Deze gesprekken vinden digitaal plaats. Gedurende deze tijd blijf jij continu op de radar van de coach en afhankelijk van de behoefte is er ook per mail, telefoon of per app contact.

Tijdens het online kennismakingsgesprek besluiten we samen of de coach de geschikte persoon is voor het beantwoorden van jouw vraag. Het traject start met de online vragenlijst die in het eerste gesprek wordt overhandigd en toegelicht. De gesprekken vinden plaats op een locatie in overleg, bij voorkeur een locatie waar ook naar buiten gegaan kan worden. De 1,5 meter afstand moet altijd nageleefd kunnen worden. De gesprekken vinden vrijwel nooit op de werkplek plaats.

Korte toelichting op de fases

Fase 1: Huidige leiderschapsstijl

Wat 

 1. Analyse en verkenning van de vraag gekoppeld aan concrete werksituaties
 2. Analyse van de huidige stijl m.b.v. het Insights Discovery profiel met uitbreiding verkoopstijl.
 3. Visualiseren van het gewenste resultaat

Doel

 • Doelstelling meer concreet maken en vastleggen.
 • Inzicht en bewustwording van huidige stijl, wat gaat goed en wat kan beter.

Fase 2: Belemmerende opvattingen

Wat

 1. Verder analyse en verdieping van de vraag.
 2. Concreet werken aan de doelstellingen, inzicht in belemmeringen en krachten a.d.h.v. concrete voorbeelden uit de praktijk m.b.v. persoonlijke opdrachten.

Doel

 • Verdieping inzicht van de belemmerende opvattingen, deze meer bewust maken.
 • Verdieping coachvraag; waarom? Doelstellingen zo helder mogelijk visualiseren en verbeteren in de dagelijkse praktijk door onder andere oefenen.

Fase 3: Nieuwe leiderschapsstijl

Wat

 1. In het laatste gesprek worden de resultaten geëvalueerd vanuit jezelf, vanuit anderen en vanuit de organisatie. Opstellen van een plan van aanpak: ‘hoe verder’.
 2. Dit wordt vastgelegd door de coachee als vervolg voor een duurzame verankering van dit coachtraject.

Doel

 • Vastleggen van de resultaten en het persoonlijke aanpak plan; hoe verder.
 • Nieuw gedrag borgen nadat het traject is afgelopen.

Benieuwd naar de kosten?

Alvast kennismaken?

Wil jij een betere leider worden en zie je ook in dat juist deze periode dé kans biedt om te werken aan persoonlijke ontwikkelen? Neem dan contact met ons op! In een gratis online kennismakingsgesprek zoomen we de in op jouw situatie en je krijgt direct praktische tips.

Ja, ik wil direct praktische tips voor mijn situatie

Ik ben benieuwd naar de kosten van een leiderschapstraject.