Management coaching

Onze visie op leiderschap coaching
Goede leiders/managers zijn verbinders. Dat begint bij verbinding met jezelf en inzicht en bewust zijn van de impact op de ander. Goede leiders/managers schakelen in de verschillende leiderschapsstijlen. Het verschil maken doe je (niet) meer alleen. In een periode waarin je persoonlijk wil ontwikkelen kan een coach, je versnellen en je vertrouwen versterken. Sparren met iemand van ‘buiten af’ geeft ook vaak veel ruimte; om anders te kijken, om beter te besluiten en/of hoe je met anderen omgaat.

Wij dagen je uit, luisteren en vragen door om zo samen de essentie te ontdekken. Je kracht en je kwetsbaarheid en hoe je daar in verschillende situaties mee om kan gaan. Wij zullen je niet vertellen hoe het moet, maar we helpen je graag met al onze ervaring om zelf je weg te vinden en om je competenties verder te ontwikkelen. We ondersteunen je moed als je het even niet meer ziet. En we zetten je in actie!

De aanpak
Middels een serie van gesprekken met persoonlijke opdrachten krijg je een positief kritische, reflecterende, soms provocatieve, uitdagende en oplossingsgerichte spiegel voor. Wij gebruiken diverse psychologische, business en coachingsmodellen afhankelijk van de coach vraag. Naast reflectie, geven wij ook afhankelijk van de persoonlijke leerstijl, praktisch handvatten. Het Insights Discovery persoonlijkheidsprofiel is vaak het vertrekpunt van ontwikkeling. Daarnaast wordt indien gewenst al het ingebrachte materiaal zoals recent persoonlijke assessments ook meegenomen in de verkenning.

In een model ziet het STERK leiderschap coachingstraject er als volgt uit.

Planning en locatie
Het traject duurt 6 – 9 maanden en bestaat uit minimaal 5 “life” gesprekken. Gedurende deze tijd, blijft de coachee continu op de radar van de coach en afhankelijk van de behoefte is er ook per mail, telefoon of per app contact. Tijdens het kennismakingsgesprek besluiten we samen of de coach de geschikte persoon is voor de vraag. Het traject start met de online vragenlijst die in het eerste gesprek wordt overhandigd en toegelicht. De gesprekken vinden plaats op een locatie in overleg, bij voorkeur een locatie waar ook naar buiten gegaan kan worden. De gesprekken vinden vrijwel nooit op de werkplek plaats.

Korte toelichting op de fases

Fase 1 Huidige leiderschapsstijl

Wat

 1. Analyse en verkenning van de vraag gekoppeld aan concrete werksituaties
 2. Analyse van de huidige stijl mbv het Insights Discovery profiel met uitbreiding verkoopstijl.
 3. Visualiseren van het gewenste resultaat

Doel

 • Doelstelling meer concreet  maken en vastleggen.
 • Inzicht en bewustwording van huidige stijl, wat gaat goed en wat kan beter.

Fase 2 Belemmerende opvattingen

Wat

 1. Verder analyse en verdieping van de vraag.
 2. Concreet werken aan de doelstellingen, inzicht in belemmeringen en krachten adhv concrete voorbeelden uit de praktijk mbv persoonlijke opdrachten.

Doel

 • Verdieping inzicht van de belemmerende opvattingen, deze meer bewust maken.
 • Verdieping coachvraag; waarom? Doelstellingen zo helder mogelijk visualiseren en verbeteren in de dagelijkse praktijk door onder andere oefenen.

Fase 3 Nieuwe leiderschapsstijl

Wat

 1. In het laatste gesprek worden de resultaten geëvalueerd vanuit jezelf, vanuit anderen en vanuit de organisatie. Opstellen van een plan van aanpak ‘hoe verder’.
 2. Dit wordt vastgelegd door de coachee als vervolg voor een duurzame verankering van dit coachtraject.

Doel

 • Vastleggen van de resultaten en het persoonlijke aanpak plan; hoe verder.
 • Nieuw gedrag borgen nadat het traject is afgelopen.