STERK langs de kust

Aanleiding

Na jarenlang in-company coach voor Leiderschap en teamontwikkeling te zijn voor management en leidinggevenden ontstond in 2020 het verlangen en de behoefte om een verdiepend aanbod te ontwikkelen.  Hiervoor hebben we als STERK gekozen voor het comprimeren en verdiepen van ons in-company programma in een 3-daagse Leiderschap verdieping; Versterk jezelf! Voor de zelfbewuste Leider.

Dit programma wat we voortaan jaarlijks aanbieden rondom de langste dag in juni op Erfgoed Bossem, bood inderdaad de verdieping waarmee we de deelnemers hebben kunnen begeleiden in hun ontwikkelproces, maar waarbij we ook zelf weer een leercurve zijn door gegaan.

Belangrijk onderdeel van deze 3 -daagse is het goede gesprek- de dialoog- met tijd voor reflectie en verdieping. Wandelend door het prachtige Twentse decor, genietend van de stilte, natuur en het goede gesprek heeft dit voor ons en de deelnemers veel inzicht gegeven voor de volgende stappen in onze persoonlijke ontwikkeling als leider. Waarom doe ik wat ik doe? Wat zijn mijn drijfveren? En wat mijn zingeving? Welke stap wil ik maken? Hoe verbind ik mijn eigen kracht met mijn taak, rol en missie?

Na evaluatie van de 2021 Leiderschapsdagen hebben we besloten om deze dagen jaarlijks te organiseren en een vorm te zoeken voor deze dialoogwandelingen. Hieruit is ‘STERK langs de kust’ ontstaan. In oktober 2021 ben ik begonnen met het wandelen van 721 km Nederlands Kustpad van Sluis naar Bad Nieuweschans. Tijdens deze wandeltocht, die ik opdeel in maandelijkse wandelingen van 3-4 dagen, nodig ik mensen uit mijn netwerk uit om een stuk met me op te lopen voor het goede gesprek, of beter nog, neem je contact met me op als je een stuk met me mee wilt lopen.  1 of 2 uur werken al goed om even contact te maken en het goede gesprek te voeren. Gesprekken waar we hopelijk beide iets uit halen of juist wandelen we in stilte wat ook enorm verrijkend kan zijn. Het is allemaal laagdrempelig, geen kosten of trainingen, gewoon je wandelschoenen aantrekken en we gaan op pad of je haakt ergens aan op mijn reis.

Voor Jacqueline en mij als partners in STERK sluit dit ook zo mooi aan bij onze waarden; verbinden, versterken, doen en genieten. Samen op pad naar de volgende stap in ons ( persoonlijk) leiderschap.

 

Voorbereiding

Na het genomen besluit begon de voorpret van voorbereidingen. Allereerst de aanschaf van de wandelgidsen en de verkenning van de reis, daarna naar de BEVER voor een nieuwe wandeloutfit. Je kan niet zorgvuldig genoeg zijn.

Daarna wat wandel literatuur aangeschaft. O.a. het boekje Wandellust van Twan Huys. Veel van verwacht maar vooral van geleerd wat ik niet wilde tijdens STERK wandelingen. Dus geen familie mee, geen wandelingetjes van 5 km maar min 15-20 km per dag alleen of met mijn business partner of met mensen uit ons netwerk. Beetje meer afzien en verdiepen. Niet zo heftig als ik las in Het Zoutpad van Raynor Winn, want dat was weer van een andere orde in het afzien en zware wandeltochten. Nee, ik was op mijn eigen manier klaar voor de kick off en voelde me energiek en nieuwsgierig wat deze reis mij zou graag brengen in mijn persoonlijke leiderschap ontwikkeling, welke wandelmaatjes zouden aanhaken en wat voor inzichten ik tijdens deze gesprekken en reflectie op zou doen komend jaar.

 

Lees hier de verhalen

Reisverslag; etappe 1 Reisverslag; etappe 2 Reisverslag; etappe 3