Kunstlinie Almere Flevoland ( KAF) STERK zorgt voor doorbraak

KAF: STERK zorgt voor beweging

Kunstlinie Almere Flevoland (KAF) is in de transitie van schouwburg Almere naar een fantastisch huis met kunst en cultuur en vooral veel bezoekers uit Almere en Flevoland. Een ontmoetingsplaats waar mensen samen kunnen genieten van theater, architectuur, kunst, eten en drinken. De activiteiten van Kunstlinie Almere Flevoland vinden plaats in vier labels: KAF THEATER, KAF EXPO, KAF ACADEMIE en KAF CITYLOUNGE.
Dit vraagt teamwork, gastheerschap en klantgerichtheid van alle medewerkers. Het MT onderkent dat ere en verandering noodzakelijk is in houding & gedrag, heft hier al diverse initiatieven voor ontplooit maar krijgt niet de doorbraak die het voor ogen heeft. Eric Kamer- zakelijk leider- neemt contact op met STERK voor een Insights sessie met het MT. Eric heeft eerder goede ervaringen hiermee opgedaan bij vorige werkgevers.

1. Uitdaging
Al snel blijkt de initiele vraag voor een Insights workshop voor het MT “slechts” de vraag aan de oppervlakte zijn. De vraag achter de vraag is ons inziens als volgt:
Het 3- koppig nieuwe MT heeft de wens om in 2017 samen met de medewerkers ( 125 pers) de nieuwe visie en strategie van KAF op een positieve manier te implementeren. Het MT wil ook de verantwoordelijkheid laag in de organisatie leggen. Met elkaar hebben ze enorm veel energie en ideeën voor “KAF nieuwe stijl”. Echter ze worstelen met het vraagstuk “hoe krijgen we iedereen met respect en op een positieve manier mee?” Hoe maken we de afstand tussen het MT en de rest van der organisatie kleiner. Hoe verbinden wij met elkaar. Hoe leven wij het KAF DNA? Te beginnen met de coördinatoren.

2. Onze oplossing:

Onze werkwijze voor Teamontwikkeling bij KAF :

We besluiten allereerst voor het MT een Insights dag aan zee te faciliteren. Een dag waarbij we elkaar op een inspirerende locatie beter leren kennen met behulp van Insights, de probleemstelling voor de organisatie aanscherpen en de volgende sessie voor het MT en de Coordinatoren samen in co-creatie vormgeven.
Na tussentijdse evaluatie is de volgende stap om ook met het MT en de coordinatoren een Teamdag te verzorgen waarbij we Insights gebruiken als taal en tool. Ook op deze dag zullen de teamleden elkaar beter leren kennen mbv Insights maar werken we ook aan het herstellen van vertrouwen en het oplossen van ‘oud zeer’.

We helpen het team om de dag af te sluiten met teambesluiten. De belangrijkste hierbij is dat men gezamenlijk een streep onder het verleden wil gaan zetten. Het team pakt dit verder zelf op en wij kijken uit naar de terugkomsessie.

Eind 2017 worden we aangenaam verrast door het team tijdens de terugkomsessie bij KAF. Het team is verbonden met elkaar, er heerst een goede sfeer, er is een streep onder het verleden getrokken en de coordinatoren pakken nu eigenaarschap voor de verdere ontwikkeling van de organisatie.

3. De resultaten:

  • Streep onder het verleden• Verbinding teamleden
  • Kracht van de diversiteit zichtbaar geworden
  • Focus en commitment op het veranderproces ( eilandjes gedrag aanpakken)
  • Energie om de volgende stap te maken met de organisatie
  • Werkplezier is terug.

Eric Kamer- zakelijk leider en opdrachtgever zegt er het volgende over:

“Henk & Jacqueline hebben als de teamcoaches van STERK voor beweging in het team gezorgd.”