Heisessie of strategiesessie organiseren?

Een overleg met je team kun je natuurlijk gewoon op kantoor of in een vergaderzaal binnenshuis doen. Maar soms is het goed om een heisessie te organiseren. Zo’n heisessie of ook wel strategiedag gaat verder dan een standaard overleg. Samen met je team bespreek je strategie en hoe jullie bijbehorende doelen gaan bereiken.

Gaat jouw team al regelmatig de hei op, maar is het vervolgens moeilijk om echt te bespreken waar het om gaat? Lukt het niet om tot de kern te komen? Valt er op het gebied van samenwerking nog veel te winnen? Is het gezellig tijdens de borrel, maar worden serieuze zaken niet besproken? Zijn altijd dezelfde teamleden aan het woord? Kies dan voor een heisessie inclusief externe begeleiding.

Externe procesbegeleiding

STERK Teamontwikkeling heeft al jarenlang ervaring in het begeleiden van strategische sessies. Het is onze kracht om tijdens een high impact sessie snel aan te sluiten bij de context. We doorgronden de kern van het doel waar jullie als team voor staan. Daarbij zorgen we in de sessie voor gelijkheid, iedereen komt aan het woord en iedereen luistert naar elkaar. Op deze manier is het mogelijk om versneld de volgende stap met je team te maken. Van strategie naar resultaat.

Belangrijk is dat de deelnemers zich vrij voelen om zich uit te spreken. Binnen de werkomgeving is dat vaak niet het geval en men loopt de kans om gestoord te worden of bijvoorbeeld in een kleine pauze aangeschoten te worden voor een kort overleg. Een heisessie is de ideale gelegenheid om versneld de volgende stap met je team te maken.

Heidag organiseren?

Een voorbeeld van een STERKE Heisessie is onze 24-uurssessie. Van vijf tot vijf trekt het team zich terug op een inspirerende locatie. Ideaal om in korte tijd de next step te maken en te werken aan vertrouwen en verbinding. Vertrouwen en verbinding binnen het team tussen de leider en leden en verbinding met de harde doelstellingen. Wie zijn we als team, waar zijn we van en waar staan we voor?

Voorbeeld programma:
Dag 1:
17.00 persoonlijke incheck, borrel & diner
Dag 2:
Blok 1: verdiepende kennismaking (wie zijn wij als team?)
Blok 2: terugblik en vooruitblik ( wat zijn de leerpunten en wat hebben we toen als team?)
17.00:
Afsluiting met Teamafspraken

Bij deze sessies gebruiken we het theoretisch kader van o.a. Lencioni, Tuckman en Insights ter duiding.

Onder andere deze bedrijven gingen u voor:
B.Braun
RWS
MijnAansluitingen.NL
Bracamonte
BPD

Ook een heisessie/Offsite organiseren? Neem contact met ons op!

Location Matters:

Wij hebben connecties met veel inspirerende locaties in Nederland, want wij zijn er van overtuigd dat een goede locatie bijdraagt aan het succes van de sessie. Weten waarom? Lees hier meer over sterke locaties.