Sterke locaties

Dit is waarom je team- of leiderschapssessie beter slaagt op een off site locatie

Wie een teamsessie of leiderschapssessie organiseert, moet dit buiten de bekende muren van kantoor doen. Waarom? Als je op kantoor blijft, is daar continu afleiding van het ‘gewone’ werk. Het is heel verleidelijk om in de pauze van de sessie even naar je computer te lopen om je mailbox bij te werken, of om even je telefoon te pakken om gemiste belletjes af te handelen. En dat terwijl het juist zo belangrijk is om tijdens een teamdag of leiderschapssessie helemaal los te komen van de waan van de dag.

Tijdens een sessie van STERK gaan we bewust ontregelen en vertragen. Dit doen we zodat je dicht bij jezelf kan komen. Om te reflecteren. Je stelt jezelf vragen als waarom doe ik wat ik doe? En wat wil ik daar nog in leren? Als je tijdens zo’n sessie nog op kantoor zit, is het moeilijker om je dagelijkse werkzaamheden los te laten. En juist dat loslaten is cruciaal om uit je hoofd te komen en die diepe onderlaag te bereiken.

Location matters

STERK adviseert altijd om team- of leiderschapssessies buiten het kantoor van onze opdrachtgevers te organiseren. Daarbij gaan we niet zomaar naar een saaie vergaderzaal bij één van de grote ketens. Voor iedere klant en opdracht zoeken we naar geschikte sterke locaties. Die locatie moet inspireren en bijdragen aan het doel dat onze klant heeft. Een inspirerende locatie zorgt er ook voor dat de sessie een belevenis wordt. Dat wat jullie beleeft hebben dient als anker, een ervaring om te borgen. Inmiddels hebben we in al die jaren dat we teamsessies geven, ontzettend veel locaties gezien. Location matters!

Even praktisch

Als je besluit STERK teamontwikkeling in te schakelen voor jouw team- of leiderschapssessie, stellen we graag een aantal locaties voor die aansluiten bij het doel van de sessie. We houden hierbij uiteraard rekening met het aantal deelnemers, de meest geschikte locatie en budget. Jij als opdrachtgever maakt uiteindelijk de keuze en boekt de locatie.

Waar moet een goede locatie dan aan voldoen? Natuurlijk alle praktische faciliteiten zoals; schoon, groot genoeg, licht, goed bereikbaar voor auto’s en met openbaar vervoer, genoeg parkeerplekken, goede service en betrouwbare airco. Ook wifi, een flipover en een beamer zijn natuurlijk vereisten in een locatie voor een sterke sessie.

Stilte en buiten zijn

Als de praktische faciliteiten in orde lijken, kijken we verder. Wij werken altijd in een kringopstelling. Vaste tafels in de zaal zijn dus een no go! Daarnaast hebben we de locatie het liefst voor onszelf. Het moet kunnen stilvallen, want dat is goed voor de reflectie. Stilvallen lukt niet als er in andere zalen nog drie groepen aan het werk zijn. Ook zoeken we naar een locatie waarbij de service onzichtbaar goed is. We hebben de ervaring dat de afleiding groot is als we continu gestoord worden met medewerkers die hapjes en drankjes rondbrengen.

Als laatste willen we dat de locatie een mooie buitenplek heeft. Niet alleen ‘sturen’ we onze deelnemers in de pauze vaak naar buiten voor een wandeling, ook doen we geregeld oefeningen in de buitenlucht. Een locatie in het bos of vlakbij zee is daarom zeer gewild.

Meetables

Een organisatie waar we graag mee samenwerken is Meetables.  Zij sluiten met hun high end locaties perfect aan op onze visie voor locaties en ze zijn zeer sterk in het ontzorgen van onze klanten. Meetables ziet net als wij in dat de effectiviteit en opbrengst van belangrijke vergaderingen, bijeenkomsten en trainingen groter is als de locatie comfort, rust en focus waarborgt.

Bekijk deze locaties eens

Hieronder zie je een aantal gave en inspirerende locaties waar we sterke sessies hebben verzorgd.

Klik door naar een aantal van onze favoriete locaties: Koude Kermis | Kasteel Sterkenburg | Kapellerput boomhut | Hotel New York |