Menskracht en MT programma’s

Betrokken en gecommitteerde medewerkers die met kracht samen sneller een koerswijziging doorvoeren. Dat is MensKracht. Voor duurzame resultaten.

Inkleuring van de fasen
Fase 1: Ontdekken

  • Wie ben ik, waarom doe ik wat ik doe
  • Ik en de ander, IK en WIJ
  • Wat hebben WIJ te doen en wat heb IK te doen

Fase 2: Doorbreken van patronen en Kleur bekennen

  • Persoonlijk plan van aanpak en korte presentatie
  • Persoonlijke doorbraak
  • Afscheid van oud gedrag

Fase 3: Ontwikkelen en voeden

  • Kennisoverdracht, theorie koppelen aan de praktijk en reflecteren wat betekent dat nu voor de dagelijkse praktijk; concrete handvatten aanbieden voor nieuw gewenst gedrag

Fase 4: Borgen; Verankeren

  • Persoonlijk: buddy, intervisie voor bespreken praktijkvoorbeelden, leren met elkaar
  • Collectief: samen nieuw gedrag in de praktijk brengen met een slotbijeenkomst of event rond een actueel thema

Onze aanpak: inspirerend ontwikkelklimaat onderstroom, verbinding met de piketpaaltjes in de business; de bovenstroom
Visualiseren wat onzichtbaar is, bespreekbaar maken wat niet wordt besproken. Bij een intake maken we samen met de opdrachtgever de vraag helder. We sluiten altijd aan bij het vraagstuk. Want uiteindelijk moet het bedrijf resultaten leveren om zijn plek in de markt te houden. Daarvoor is vaak een verandering nodig. Die niet is af te leiden uit cijfers en grafieken. We maken op een positieve manier de onzichtbare menselijke krachten onder de oppervlakte inzichtelijk. Die hebben ongemerkt veel invloed op het werk. Zij kunnen de ontwikkeling van mensen en organisatie maken of breken. En dat merk je in je resultaten. Met de kleurentaal van Insights is deze makkelijk te benoemen.

Momenteel zijn we vereist om digitaal te werken echter zullen we nog steeds zorgen voor een inspirerende sessie die mensen uitnodigt om zichzelf los te maken. Natuurlijk zorgen we voor een klimaat waarin mensen zich veilig voelen. Soms is het nodig te confronteren en discussies op scherp te zetten om patronen te doorbreken, een andere keer moet je juist mensen bij elkaar brengen om elkaars kwaliteiten en valkuilen te ontdekken. Duiken kan dus niet.

MensKracht is een uitnodiging om samen aan de slag te gaan. Verschillen worden niet weggemoffeld, maar maken we bespreekbaar. Iedereen leert te werken vanuit zijn eigen kracht en zo ontstaat een sterk team waarin iedereen goed, respectvol en vooral met veel plezier samenwerkt. Daarbij leveren we continu maatwerk. Want de ontwikkeling van mensen moet altijd gekoppeld zijn aan de piketpalen in de business: de resultaten. Deze route past niet bij iedereen. Houd er rekening mee dat je tijdens de rit afscheid moet nemen van mensen en doe dat op een open en zorgvuldige manier.

Wij gebruiken het ontwikkel-instrument Insights als tool en taal.