Leiders aan het woord

Leiderschapsinspiratie van sterke leiders

In deze nieuwe serie praten we met sterke leiders over leiderschap. Wat typeert een goede leider volgens hen? En hoe belangrijk is het om aan persoonlijke ontwikkeling te doen? Wat is de grootste uitdaging van een leider op dit moment? Wil jij geïnspireerd worden door sterke leiders van nu? Ga er even lekker voor zitten en lees mee.

Evelien van Everdingen

Directeur van Prolander 

“Leiderschap moet je doorleven; voelen en ervaren”

Evelien: “Een goede leider luistert en is nieuwsgierig. Je moet comfortabel zijn met het niet weten. Niet meteen een oplossing hebben voordat je de eigenlijke vraag goed hebt onderzocht en je eigen oordeel durven uitstellen. Kun je wisselen van perspectief en op een andere manier naar een probleem kijken dan dat je in eerste instantie deed? Het gaat erom dat je vervolgens als leider richting geeft en perspectief biedt.”

Lees verder

Rogier Vegter

Directeur-bestuurder bij Wasko Kinderopvang

“Mensen moeten je willen volgen” 

Rogier: “Natuurlijk zijn er de drie kernelementen van goed leiderschap, zoals richting geven, faciliteren en verbinden. Maar volgens mij draait het uiteindelijk om ‘verleiden’. Je bent geen leider, maar een ‘verleider’. Een goede leider krijgt mensen mee. Mensen willen je volgen in plaats van dat het moet. Als je dat kan bereiken ben je voor mij een goede leider.”

Lees verder

Rob Dekker

Directeur-bestuurder bij Woonstichting JOOST

“Als ik niet integer ben, is de organisatie dat ook niet”

Rob: “Een goede leider heeft een duidelijke visie. Je weet waar je naartoe wilt. Daarnaast ben je open minded en maak je zowel intern als extern goede verbindingen. Als je als leider vooruit wilt, moet je mensen ruimte geven om verantwoordelijkheid te pakken en zelfstandigheid te ontwikkelen. Een goede leider zorgt ervoor dat eventuele fouten niet onder het tafelkleed worden geschopt, maar dat die gemeld worden. Laat je medewerker zelf nadenken over een oplossing als ze een probleem hebben!”

Lees verder

Mic de Bleyser

Director Special Projects bij gebiedsontwikkelaar BPD

“Confrontatie is het begin van de oplossing”

Mic: “Als leider moet je een verhaal hebben. Dit is er aan de hand, zo zit het en zo gaan we het doen. Dat verhaal moet consistent zijn. Vervolgens ga je je team challengen op dat verhaal. Deugt het verhaal niet? Dan moeten je teamleden dat kunnen zeggen. Die tegenkracht moet je organiseren, omring je met mensen die tegengas durven geven, want dan kan een plan alleen maar beter worden.”

Lees verder

Paulette van den Broek

Directeur Dienstverlening bij Waternet

“Aandacht is het nieuwe goud”

Paulette: “Ik houd ervan om mezelf door te ontwikkelen vanuit meerdere aspecten. Het vak als leider is heel mooi, maar je kunt het alleen maar heel goed doen als je kritisch naar jezelf kijkt en daarin blijft leren en ontwikkelen. Als je verantwoordelijkheid draagt om een grote groep in beweging te krijgen en te houden is het minste wat je kan doen jezelf in beweging houden. Het hoort bij je vak.”

Lees verder