Leiders aan het woord

Leiderschapsinspiratie van sterke leiders

In deze nieuwe serie praten we met sterke leiders over leiderschap. Wat typeert een goede leider volgens hen? En hoe belangrijk is het om aan persoonlijke ontwikkeling te doen? Wat is de grootste uitdaging van een leider op dit moment? Wil jij geïnspireerd worden door sterke leiders van nu? Ga er even lekker voor zitten en lees mee.

Paulette van den Broek

Directeur Dienstverlening bij Waternet

“Aandacht is het nieuwe goud”

Paulette: “Ik houd ervan om mezelf door te ontwikkelen vanuit meerdere aspecten. Het vak als leider is heel mooi, maar je kunt het alleen maar heel goed doen als je kritisch naar jezelf kijkt en daarin blijft leren en ontwikkelen. Als je verantwoordelijkheid draagt om een grote groep in beweging te krijgen en te houden is het minste wat je kan doen jezelf in beweging houden. Het hoort bij je vak.”

Lees verder

 


Mic de Bleyser

Director Special Projects bij gebiedsontwikkelaar BPD

“Confrontatie is het begin van de oplossing”

Mic: “Als leider moet je een verhaal hebben. Dit is er aan de hand, zo zit het en zo gaan we het doen. Dat verhaal moet consistent zijn. Vervolgens ga je je team challengen op dat verhaal. Deugt het verhaal niet? Dan moeten je teamleden dat kunnen zeggen. Die tegenkracht moet je organiseren, omring je met mensen die tegengas durven geven, want dan kan een plan alleen maar beter worden.”

Lees verder

Binnenkort hier ook te lezen:

Het woord van inspirerende leiders als Rob Dekker en Lieven van de Ven.