CFO Paul Berger: “Bij ZorgDomein besteden we veel aandacht aan zelfreflectie”

STERK faciliteerde 9 Insights inspiratiesessies voor ZorgDomein

ZorgDomein is een digitaal platform waarop zorgverleners zorg vragen, zorg aanbieden en op een snelle, veilige manier patiëntinformatie kunnen uitwisselen. Paul Berger is chief financial officer (CFO) bij ZorgDomein en heeft daarnaast ook HR-taken. “Binnen ZorgDomein stimuleren we dat medewerkers jaarlijks even stilstaan. Stilstaan bij wie ze zijn, wat ze doen hoe ze bij ZorgDomein het beste tot hun recht komen.” Dit jaar verzorgde STERK teamontwikkeling Insights inspiratiesessies voor zo’n 120 medewerkers, verdeeld over 9 teams.

9 Insights inspiratie sessies

Paul Berger, CFO bij ZorgDomein, vertelt dat de aandacht voor zelfreflectie komt van ZorgDomein oprichter Walter Balestra. Paul: “Walter deed veel aan zelfreflectie wilde dit ook in het bedrijf doorzetten. Zelf vind ik het ook belangrijk om hiermee bezig te zijn. Weten hoe je jezelf ziet en hoe anderen jou zien maakt je persoonlijk en als team effectiever.”

CFO Paul Berger

Drie jaar geleden was binnen ZorgDomein al een Insights sessie gehouden en dat beviel erg goed. “De kleurentaal hoorde ik nog regelmatig over de gangen rondgaan. We hebben in de afgelopen jaren ook andere methodes geprobeerd, maar dit bleef niet echt hangen.” Paul kwam via via in contact met STERK teamontwikkeling en was na het drinken van een kop koffie met Henk en Jacqueline overtuigd. “Henk en Jacqueline zijn fijne en goede professionals; het voelde direct goed.”

STERK zette sessies op voor 9 verschillende teams met in totaal zo’n 120 medewerkers. Insights inspiratie sessies van 3 uur met een duidelijk thema: je mag zijn wie je bent. “Meedoen was vrijblijvend, maar bijna iedereen heeft zich aangemeld”, vertelt Paul. “Goed om te zien dat deze sessies zo positief werden ontvangen.”

Het team voelde zich veilig

Paul was bij de sessie voor zijn team aanwezig en vertelt dat hij de sessie erg geslaagd vond. “Erg leuk om samen te praten over hoe je jezelf ziet en hoe anderen jou zien. Want het is heel nuttig om te weten of hoe anderen jou zien wel past bij hoe jezelf ziet. Het was mooi om te zien hoe open onze mensen zijn. Iedereen deed volop mee aan de sessie en voelde zich veilig genoeg om tegen mij te zeggen wat ze vonden.”

“Henk begeleidde de sessie erg goed. Tijdens de sessie kom je erachter dat het gewoon al goed is om eens met je team in een kringetje te staan en elkaar in de ogen te kijken in plaats van de hele dag achter een scherm te zitten. Wat ik mooi vind is dat iedereen nu het gedrag van de ander beter begrijpt. Het besef dat niet iedereen hetzelfde is. Die persoon is het misschien helemaal niet oneens, hij of zij uit zich alleen op een andere manier dan ik. Hij zit anders in elkaar. Door dit besef wordt de sfeer in het team echt een stuk beter en word je zowel persoonlijk als met je team effectiever.”

G-Wave

Op de vraag of de werknemers binnen ZorgDomein nu verder gaan met Insights, antwoordt Paul dat hij de medewerkers in zijn team graag wil ondersteunen als ze verder willen met het ontwikkelen van een persoonlijk plan naar aanleiding van de resultaten van de G-WAVE. Dat is een plan voor 2020 en geldt ook alleen voor medewerkers die dat willen, want deze sessies waren puur bedoeld als een zelfreflectie en inspiratiemoment.