Teamboost: samen gemotiveerd verder werken

Teamboost op een inspirerende locatie

Na 3 maanden thuiswerken snakken de meeste teams en teamleden weer naar een fysieke ontmoeting met hun collega’s. We zijn met elkaar uitgezoomd en moe van de intensieve online sessies en zorgen over Corona. Niet alleen wij ervaren dat zelf als teamcoaches maar we horen het ook dagelijks van onze klanten. De persoonlijke momenten voor elkaar schieten erbij in. Geen mogelijkheden om elkaar eens bij het koffiezetapparaat aan te horen en los associërend te inspireren. Beperkte mogelijkheden om contact te maken met de non-verbale signalen van je collega’s die je online oppikt. Moe ook van het jongleren tussen thuiswerken, docent spelen en er thuis kunnen zijn. Wij merken dan ook dat leiders ermee kampen om hun teams gemotiveerd te houden. En zo raken we uit onze flow en voor je het weet komt er ruis en gedoe in je team en gaat het ten koste van de efficiency en het werkgeluk.

Te lang moesten we bezig zijn met wat er allemaal niet meer kon, maar gelukkig is daar per 1 juni verandering in gekomen. Want als teamcoaches mochten we per 1 juni weer aan de slag en dat doen we dan ook weer volop!

Teamboost

Met behulp van het krachtige en kleurrijke ontwikkelingsinstrument Insights Discovery kijken we verdiepend naar de samenstelling van het team en maken we met elkaar de energie vrij om het team op samenwerking en verbinding een boost te geven. We stellen met elkaar vast wat de taak is van het team. Dit concreet maken helpt om successen te kunnen vieren en het team regelmatig te blijven boosten.

  • Waarvoor staan we eigenlijk met elkaar aan de lat?
  • Wat is de scope en wat zijn de mijlpalen die we moeten halen of op moeten leveren?
  • Wat is onze teamsamenstelling?
  • Hoe gaan we dit samen doen?
  • Wat zijn de kwaliteiten van het team?
  • Wat heeft een ieder van elkaar nodig om na deze lockdown periode weer volop in zijn kracht te gaan staan?

Voor iedereen is dit verschillend maar het goede gesprek hierover hebben met elkaar helpt. Met Insights als onderlegger en kleurrijke taal kun je elkaar daar in versterken.

We kijken niet teveel terug maar staan vooral stil bij datgene waar jij in de teamsamenwerking behoefte aan hebt om weer gemotiveerd de volgende fase in te kunnen gaan. Voor de een is dat eindelijk eens de pittige discussie in contact met zijn team of collega over de scope, voor de ander is dat tijd nemen voor een gezamenlijke reflectie. En die verschillen met elkaar weer doorleven en delen, verbindt, verbroedert en versterkt de teamspirit. Vooral op een inspirerende locatie.

Location matters

Door onze uitgebreide ervaring geloven wij dat een inspirerende plek voor teamsessies het verschil maakt. Na 10 jaar samenwerking hebben we dan ook een lange lijst met inspirerende locaties verzameld waar we heel graag heen gaan met een team. Ervaring leert dat de ene organisatie bosdagen inplant, de andere heidagen of juist kustdagen. Wij komen alles tegen. Zoals we altijd zeggen; wij werken bij voorkeur niet op kantoor maar wel aan de kust, in het bos of op de boerderij met een team.

Om een team te boosten is het niet alleen noodzakelijk dat er een goed inhoudelijk programma onderligt maar ook dat er veel afwisseling is. Afgestemd op de diverse leerstijlen is en dat er ruimte is voor reflectie, ontspanning en fun.

We willen de volgende locatietips alvast meegeven. Overweeg deze eens voor je volgende teamboost. Afhankelijk van teamgrootte, voorkeuren en budget, wij hebben er zeer goede ervaringen mee:

Ben jij er ook klaar voor om jouw team te boosten? Neem dan contact met ons op!

Ja, ik wil een teamboost organiseren voor mijn team.