Insights Discovery: veel meer dan een kleurentest

Dit is de eerste blog in een reeks van 10 blogs die gaan over 10 jaar STERK in Insights.

“Insights Discovery, dat is toch zo’n kleurentest?” Een opmerking die nog wel eens langskomt als het gaat over Insights. En inderdaad, de kleuren zijn een belangrijk onderdeel van het Insights profiel, maar in de essentie is Insights Discovery veel meer dan een kleurentest. Het is een groeiversneller richting persoonlijk leiderschap en teamontwikkeling.

Een persoonlijk Insights profiel biedt inzicht op vier verschillende vlakken die we in deze blog toelichten.

1: inzicht in jezelf

Ieder mens is uniek, heeft een unieke persoonlijkheid. Een persoonlijkheid doorgronden is dan ook vrij ingewikkeld, maar Insights maakt het doormiddel van de kleuren juist gemakkelijk om te ontdekken wat jouw persoonlijkheid is. Uit de test komt een unieke kleurencombinatie die jouw persoonlijkheid weergeeft. Bekijk hier een voorbeeld van een insights kleurenprofiel.

2: wat is jouw impact op een ander?

Doordat je dankzij Insights meer inzicht in je eigen persoonlijkheid en gedrag krijgt, ontdek je ook steeds meer welke impact jouw gedrag heeft op een ander. Wat is de consequentie van jouw acties? Ook snap je straks waarom de ene persoon heel enthousiast op je ideeën reageert en de ander het misschien niet snapt of het juist helemaal niet ziet zitten.

3: inzicht in anderen

Als niet alleen jij, maar ook collega’s uit je team een Insights Discovery profiel laten maken, dan leer je veel over jezelf, maar ook over de persoonlijkheid van je collega’s. Iedere collega heeft een eigen persoonlijke kleurencode. Je leert elkaars kwaliteiten te benutten en zo ga je echt beter samenwerken. Heb je een taak die jou niet zo goed ligt, maar waarvan je weet dat je collega hier heel goed in is? Vraag hem of haar dan om hulp! Op deze manier kunnen jullie jezelf opduwen naar een high performance team!

4: beter leven

Met jouw Insights Discovery profiel heb je een diepgaand ontwikkelingsinstrument in handen waarmee je steeds meer inzicht krijgt in wat jou werkelijk drijft. Je leert waar je wel of geen energie van krijgt en zo kun je jezelf verder ontwikkelen. Ontdekken wat je echt leuk vindt in het leven en zo je leven verbeteren.

“Bijna iedereen heeft een Insights profiel”

Ben je nieuwsgierig naar hoe de Insights kleurenprofielen in de praktijk voordelen brengen? In deze klantencase vertelt Elke Corens waarom de profielen in hun organisatie zeer belangrijk zijn. Elke is HR-directeur voor Nederland en België bij B Braun, een van de meest vooraanstaande leveranciers van gezondheidsproducten ter wereld.

Lees de klantencase hier

 

Op de hoogte blijven van onze laatste team tips? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief